Drie punten, dat is het belangrijkste". aldus Vaassen-trainer Daniel Tuasela. Nadat voorafgaand aan de wedstrijd het nodige vuurwerk was afgestoken begon ook de wedstrijd spectaculair. Het aanvallende voetbal van beide teams leverde een interessante eerste helft op, waarin Vaassen toch de wedstrijd naar zich toetrok. Of hij het zo bedoelde of niet, Remco Hulleman zette Vaassen naar elf minuten op voorsprong. De bal, die via de rechterkant kwam, vloog onverwachts onder doelman Sander Jansen van der Sligte het doel in. Na de goal kreeg KCVO grote kansen. Een kopbal van Dennis Nijzing werd van de lijn gehaald, maar in de counter wist Vaassen via Hulleman de score te verdubbelen. In de tweede helft was Vaassen beduidend sterker van de puntloze dorpsgenoot, die voor de tweede keer op het veld stond na het afscheid van trainer Henry Scheffel: in de tweede helft hebben we te weinig gebracht. ik had gerekend op resultaat. "Ondanks twee doelpunten in de laatste minuten kon KCVO de schade niet meer repareren.