Elke donderdagmorgen komen een aantal vrijwilligers naar het sportpark "De Kouwenaar". Zij verrichten daar de nodige werkzaamheden en/of onderhoud bij de voetbalvereniging S.V. Vaassen.

De klusgroep bestaat over het algemeen uit 5 á 10 personen en allen genieten inmiddels van een welverdiend pensioen/AOW. Incidenteel, wanneer er bijzondere werkzaamheden verricht moeten worden, springen enkele enthousiastelingen bij, waar de groep erg blij mee is.

Om half 9 staat de koffie klaar en tijdens het nuttigen ervan vindt overleg plaats wat er die ochtend zoal moet gebeuren.

En werk is er voldoende. Om maar eens een paar zaken te noemen:

- Lijnen zetten/krijgen op de velden (begin van het seizoen uitzetten).
- De tribune vegen en de stoelen afnemen.
- Enkele grasstroken maaien (Veluwekamp doet het onderhoud van de velden).
- Onkruid verwijderen op de parkeerplaats, de tegelpaden rondom de velden, bij de bomen etc. Bijna wekelijks worden deze ook schoon geblazen.
- Onderhoud reclameborden (i.v.m. het sproeien van de velden worden deze jaarlijks verwijderd aangezien het mineraalwater is (ertshoudend), wat de borden/doelen doet verkleuren).
- Kanten knippen, onderhoud bomen en struiken (snoeien en kappen).
- De velden blad en eikelvrij houden.
- In de herfst karrenvol blad afvoeren.
- Vuilnisemmers op het sportpark legen.
- Het schoonmaken van de entree (overkapping, trap, balkon etc.).
- Verder zijn er telkens genoeg andere klussen (schilderen en repareren van allerhand zaken).

Je hoeft dus niet stil te zitten.

Aangezien de leeftijd niet in het voordeel is van de klussers (af en toe wat pijntjes) en alles op basis van vrijwilligheid gaat, is niet iedereen altijd aanwezig, dan wel inzetbaar. Op dit moment heeft de klusgroep b.v. behoefte aan een tweede persoon voor het 'krijten' van de lijnen.

De klusgroep kan dan ook best wel versterking gebruiken.

Voel je je geroepen en/of ben je betrokken bij de club en heb je zin om deze enthousiaste klusgroep te versterken, schroom dan niet en kom gerust een keer kijken (meedraaien) op donderdagmorgen.

Aan het eind van de ochtend worden de werkzaamheden onder het genot van een drankje geëvalueerd.

Klik hier voor foto's.