Het tweede elftal heeft zich lelijk verslikt in de nummer laatst Robur 3. Ondanks dat het amper in de problemen is geweest, zorgde één moment van onoplettendheid voor een tegentreffer. Het probeerde nog wel om de overwinning binnen te slepen, maar de scherpte en het inzicht ontbrak deze ochtend: 1-1.

Vaassen 2 begon aardig aan de wedstrijd en het kwam binnen tien minuten op voorsprong, een aanval via het midden kwam bij Dennis terecht en hij zette met een steekbal de opkomende Michiel in de zestien, hij bleef kalm en vond de verre hoek: 1-1. Voor zover wij weten de eerste goal van Michiel in de geschiedenisboeken bij Vaassen 2. Vervolgens bleef Vaassen druk houden op de tegenstander, soms kon het een aanval pareren maar desondanks kon de hekkensluiter zich er soms onderuit voetballen. Dit zorgde kort voor rust voor een snelle uitbraak waarbij de spits van Robur één op één met Niels kwam, Niels bleef kalm naar de bal kijken en kon zijn goal schoon houden. Verder kreeg Vaassen zelf niet hele grote kansen, een paar afstandsschoten en een kopbal waren niet scherp genoeg om de marge te verdubbelen. Ruststand 1-0.

Na rust kwam binnen tien minuten de gelijkmaker tot stand, ondergetekende heeft deze gemist maar naar horen zeggen was een miscommunicatie achterin de aanleiding voor de gelijkmaker: 1-1. Vaassen ging op jacht naar de voorsprong, het viel wel aan maar eigenlijk zonder echte gedachte. Het was wederom Michiel die het dichtst bij een goal was, een voorzet vanaf rechts belandde zomaar op de lat en betekende helaas geen goal. Echte uitgespeelde kansen werden niet gecreëerd, dit valt het team zichzelf aan te rekenen aangezien men dit in voorgaande wedstrijden wel heeft laten zien. Eindstand 1-1.

Het gelijkspel betekent zuur puntverlies, het gat met de kop wordt hierdoor vergroot tot zes punten. Vaassen 2 heeft een zure en enigszins geflatteerde nederlaag opgelopen. Tot een uur liepen de verhoudingen gelijk op, maar na de 5-2 was het helemaal klaar. Bij rust was het nog 3-2, maar uiteindelijk werd het 7-2.

In de eerste helft lieten de blauw-witten (thuisploeg trad aan in het rood) aardig tot goed veldspel zien en kwam het veel op vijandelijke helft. Echter bezit Epe 3 ook veel voetballende kwaliteiten en hierdoor golfde het spel op en neer. Na een minuut of 20 kwamen de Vaassenaren op voorsprong, corner van Jerrel en de geheel vrijstaande Stefan kopte de bal in de verre hoek: 0-1. Lang duurde deze voorsprong niet, binnen vijf minuten werd het 1-1 door een verradelijk afstandsschot en kort hierna uit een scrimmage 2-1. Vaassen ging naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Kort voor rust ging Mats een duel aan op links, leek de bal te verliezen maar hij was nog net eerder bij de bal en werd toen ten val gebracht, penalty. Wouter was niet onder de indruk van de trucjes van de keeper en schoot de gelijkmaker binnen: 2-2. Hierna had Vaassen de overhand en kreeg het met Mats en Remon kansen op 2-3, maar de thuisploeg ging op slag van rust met een voorsprong de thee opzoeken, een corner werd hard binnengekopt: 3-2.

Na rust was Tom in de ploeg gekomen, hij maakte weer zijn opwachting na een korte schorsing. Het was Tom die de kans had op 3-3, maar zijn schot was net te zacht. Vlak hierna werd het 4-2 voor Epe en toen de 5-2 ook nog viel was het geloof zo goed als weg. De uiteindelijke 7-2 was voor de statistieken, Vaassen viel met man en macht aan en liep zich stuk waardoor Epe kon counteren.

Ondanks de golf aan blessures wist Vaassen 2 met een gewijzigd team een uur lang aardig tot goed te spelen, daarna was het verzet helaas gebroken. De volgende wedstrijd zal even op zich moeten laten wachten, gezien de blessures is een baaldag aangevraagd voor zondag 25 november. Hopelijk staat er een fittere selectie wanneer het 2e moet aantreden op zondag 2 december uit bij Voorwaarts Twello 6. Deze wedstrijd op sportpark De Laene begint om 11.30.