Het is vrijdagavond 24 november en de kantine van S.V. Vaassen stroomt vol met kinderen die hebben gehoord dat Sinterklaas op bezoek komt... Sommigen stormen de kantine binnen, anderen komen stapje voor stapje binnen gewandeld, aan de hand van papa of mama. Het is best wel spannend! Wanneer even later de pieten binnen komen, kunnen alle kinderen de spanning kwijt door lekker te dansen op echte pietendisco muziek. De Pieten Sinterklaas move is toch wel de favoriet, en wat blijken ze dat goed te kunnen zeg, van jong tot oud! 

 

Als Sinterklaas even later ook de weg naar SV Vaassen blijkt te hebben gevonden, wordt hij warm onthaald. Er wordt nog meer gedanst, maar ook prachtig gezongen en binnen no time heeft de goedheiligman zijn eerste tekening binnen. Wat zijn de kinderen blij dat hij er ook dit jaar weer is! Als iedereen netjes gaat zitten, vertelt Sinterklaas wat hij heeft gehoord van de Pieten, wat zij hebben gezien op de Vaassense voetbalvelden, en dat is toch vooral dat de kinderen zoveel plezier hebben in het voetbalspelletje. Sinterklaas is blij dit te horen en heeft daarom voor alle kinderen een cadeautje mee gebracht. Ook wordt er vanavond natuurlijk lekker ranja gedronken en van de pepernoten gesnoept. Handig dat sommige kinderen zakjes hebben in hun kleding! 

Als Sinterklaas uiteindelijk weer verder moet vanwege zijn drukke programma, zingen alle kinderen uit volle borst nog een aantal maal Dag Sinterklaasje. Graag tot volgend jaar Sinterklaas! 

Ook de J011-1G en JO11-2G kregen bezoek van Sint. Hij kwam afgelopen zaterdag op bezoek in de kantine van SV Vaassen. De spelers verzamelden zich daar met hun prachtige surprises en mooie gedichten. Eerst werd er gezellig gegourmet en toen de buikjes gevuld waren kwam Sint binnen.

Deze keer had hij Piet Jacco van Gelder en Piet John Cruijff meegenomen.

Een paar kinderen zongen een liedje voor Sint. En aangezien Sint honderden jaren geleden bij Barcelona heeft gespeeld had hij wel zin in een partijtje voetbal. Er werd met een denkbeeldige bal gespeeld. Per team gingen de spelers in hun opstelling staan met Sint als tegenstander. Piet Jacco van Gelder deed verslag a la Jack van Gelder en Piet John Cruijff was de trainer van Sint. Sint had speciaal voor deze avond zijn oude Barcelona t- shirt aangetrokken.

Er kwamen allemaal leuke gebeurtenissen van afgelopen seizoen voorbij. Zoals mooie passes, geweldige aannames, balletje hoog houden, kopballen, hakballetjes, veters strikken, druk zetten enz.  Iedereen deed erg leuk mee.

Na het uitpakken van de surprises en het voorlezen van de gedichten was het al weer tijd voor Sint en zijn Pieten om verder te gaan. Ook alle kinderen gingen na een gezellige avond tevreden naar huis.