Seizoen 2018 - 2019

S.V. Vaassen 2

tweede16 17


Wedstrijdverslagen 2e elftal 

S.V. Vaassen 2 - Voorwaarts 6 - 7 april 2019

Het tweede heeft geen punten kunnen bijschrijven in de thuiswedstrijd tegen nummer 4 Voorwaarts 6. De blauw-witte formatie had veelvuldig de bal, maar creëerde niet heel veel kansen. De tegenstander had in verhouding even veel of net iets minder doelpogingen maar was een stuk effectiever: 0-2. De stand bij rust was 0-1, vlak voor tijd viel het doek en stond de eindstand al op het bord. 
Door de nederlaag zakt het tweede naar de één na laatste plek, gezien de ambities niet de plek waar het team zou thuis horen. Echter is de realiteit anders en moet er in de laatste wedstrijden nog flinke arbeid geleverd worden om nog te klimmen op de ranglijst. De volgende wedstrijd is tegen hekkensluiter TKA 2, dit duel wordt gespeeld op Sportpark Orderbos en begint om 11:30 uur. 

_____________________________________________

Broekland 2 - S.V. Vaassen 2 - 30 maart 2019

Het tweede is helaas uitgeschakeld in het bekertoernooi. Uit bij Broekland 2 werd er met 4-0 verloren. Vaassen kreeg in de eerste helft een paar kansjes via Omer en Mats, maar de scherpte ontbrak. Binnen het halfuur stond het 1-0 toen de linksbuiten de diepte in werd gestuurd en in de verre hoek raak schoot. Helaas viel vlak voor rust ook nog de 2-0. 
In de 2e helft was daar het debuut van Noah Sahanaja, het pas 17-jarige broertje van selectiespeler Jeremy. Mooi om te zien dat jong talent zich graag aan het 2e wil verbinden. Helaas werd de tussenstand er niet beter op, Vaassen had wel meer de bal maar had ook een tegenstander tegenover zich die goed kon voetballen en kon counteren. Uitslag 4-0, al met al een terechte nederlaag. We wensen Broekland 2 succes in het verdere verloop van de beker. 
Op zondag 7 april kan het tweede zich weer richten op de competitie en daar zo hoog mogelijk proberen te eindigen. Er wordt thuis gespeeld tegen Voorwaarts Twello 6 en begint om 10:00 uur. De uitwedstrijd beloofde een spannende 3-3, hopelijk wederom spektakel. 

_____________________________________________

Apeldoornse Boys 2 - S.V. Vaassen 2 - 23 maart 2019

Het tweede heeft helaas geen punten kunnen meenemen tegen koploper Apeldoornse Boys 2. Van tevoren was bekend dat dit een zwarte taak zou worden, desalniettemin werd er bij vlagen aardig gevoetbald en heeft het team zich redelijk hersteld na de zeperd van vorige week. Met iets meer scherpte voor de goal en als er iets minder kadootjes worden weggeven had er een gelijkspel uitgesleept kunnen worden, de realiteit werd helaas anders (6-3). 
In de eerste helft was duidelijk dat er bij de tegenstander met name op het middenveld en voorin aardig voetballend vermogen zat, de kansen lagen achterin. Helaas stond het binnen 20 min al 2-0 door doelpunten van de rechtsbuiten. Kort hierna leek de 3-0 al snel in de maak, maar een bal leek niet geheel achter de lijn zijn geweest dus werd doorgespeeld. Toch viel de 3-0 alsnog vlak voor de rust, maar vlak voor het werkelijke rustsignaal maakte Mitchell er 3-1 van op aangeven van Jeremy.
Helaas betgon de tweede helft vrij rampzalig, binnen 2 minuten werd het 4-1 waardoor het leek of nog niet iedereen zich realiseerde dat we alweer waren begonnen. Gelukkig kon mats vrij snel hierop de 4-2 maken na een grote blunder van de keeper. Echter kregen de blauw-witten vlak hierop alweer een tegentreffer te verwerken uit een corner 5-2. Tien minuten gespeeld en er waren alweer 3 goals gevallen. Een kwartier later werd het ook nog 6-2 toen de spits in de zestien vrij mocht aanleggen. Mooi moment hierna was weer de rentree van Ömer, die na lang blessureleed weer binnen de lijnen kwam. Vijg minuten na de wissels herstelde Martijn de schade door 6-3 te maken. Vlak hierna ging een verdediger van Vaassen de fout in binnen de eigen zestien, maar Niels stopte deze strafschop. Vervolgens had Vaassen nog een paar goede uitbraken, scherpte ontbrak helaas om nog écht spannend te maken. Het team liet het ondanks de redelijk ruime stand niet lopen in tegenstelling tot vorige week. Het resultaat was helaas niet in Vaassens voordeel: 6-3.
Volgende week een mooie gelegenheid om de koppies te richten op de beker, want de blauw-witten zitten nog in de kwartfinale. Er wordt gespeeld uit bij Broekland 2, tevens een vierdeklasser. Deze wedstrtijd, zondag 31 maart wordt gespeeld op Sportpark 't Horsthuis en begint om 11.15 uur.

_____________________________________________

S.V. Vaassen 2 - Epe 3 - 16 maart 2019

Het tweede heeft helaas een ruime nederlaag geleden in de gemeente derby tegen Epe 3 (2-7). Wie naar de score kijkt denkt dat dit een kansloze nederlaag was, niks was minder waar. 
In de eerste helft waren de in rood-gekleurde Vaassenaren de bovenliggende partij, op de eerste tien minuten na. In deze eerste tien minuten waren de Epenaren iets dreigender, maar Niels redde op een aantal goede momenten. Na een minuut of 25 leek Vaassen op voorsprong te komen, Jeremy schoot en de keeper redde schijnbaarachter de doellijn. De scheids wees naar de middenstip maar liet zich later alsnog overrulen voor de grensrechter (ondanks dat toegegeven werd dat de bal de lijn was gepasseerd). Jeremy alsnog scoorde na een assist van Mats. Kort voor rust werd de marge verdubbeld naar 2 voor de Vaassenaren, wederom Mats met de assist en Samuel schoot hard en hoog raak van buiten de zestien: 2-0. 
In de tweede helft ging het finaal mis, allereerst werd een (onterechte) corner binnengekopt (2-1), vervolgens werd een onterechte penalty benut (2-2) en niet veel later een uitgespeelde aanval via links betekende de 2-3. Vaassen liet het hier niet bij ziten en Terence kon bijna de trekker overhalen voor de gelijkmaker maar werd helaas dwarsgezeten. Toen een kwartier voor tijd de 2-4 viel werd het sprankje hoop nog minder. Desalniettemin bleef S.V. Vaassen strijdbaar en zette het alles op alles door 1-op-1 te gaan spelen. Het drukte Epe wel met de rug tegen de muur, maar de aansluitingstreffer viel niet. De uiteindelijke 2-5, 2-6 en 2-7 waren voor de statistieken. Een geflatteerde nederlaag waarbi het 2e minstens een punt verdiende, maar helaas is het resultaat niet altijd wat je verdient. 
De volgende wedstrijd is een uitwedstrijd bij de koploper, Apeldoornse Boys 2. Deze wedstrijd op Sportpark Malkenschoten begint om 10:00 uur. 
 

_____________________________________________

Robur et Velocitas 3 - S.V. Vaassen 2 9 maart 2019

Het 2e elftal heeft een verrassende nederlaag geleden tegen het laag-geklasseerde Robur 3. Vaassen had, op de eerste 10 minuten na, de wedstrijd onder controle en had meerdere mogelijkheden, helaas was het onzuiver in de afronding. 
De wedstrijd begon erg rommelig en hier had Robur veel de bal. Vaassen zocht de juiste formatie en schoof her en der de opstelling bij. Echte kansen leverde dit in eerste instantie niet op. Na een minuut of twintig ging Bjorn door en kwam hij alleen voor de keeper, helaas geen doelpunt. Hierna een goed aangesneden vrije trap van Michell, de bal bleef hangen en Samuel zette zijn hoofd tegen de bal en zo kwam Vaassen op voorsprong: 0-1. Vaassen bleef de bovenliggende partij, echter bleef het bij een paar afstandsschoten die rakelings naast gingen. In de blessuretijd van de eerste helft kreeg Robur een penalty voor aangeschoten hands, Michiel kon geen kant op maar toch was de scheids onverbiddelijk: penalty. Niels zat er nog wel aan maar helaas net niet genoeg: 1-1. In de rust viel Niels uit met een blessure en ging Michiel keepen.
Vaassen was in de tweede helft nog dominater en had de volledige controle, het kreeg verschillende mogelijkheden maar het was niet scherp genoeg. Zoals je dan altijd zal zien zal het team met de mindere mogelijkheden er met de winst vandoor gaan, en dat klopte. Uit een spaarzame corner in de laatste minuten mocht iemand geheel vrij binnen tikken: 2-1. Vaassen kreeg hierna wederom een paar mogelijkheden, maar het mocht niet zo zijn. Een zuur 2-1 verlies, geheel tegen de verhoudingen in. 
Volgende week kans op herstel in de derby tegen Epe 3, thuis om 10:00 uur op sportpark de Kouwenaar.

 

Het tweede elftal heeft een belangrijke zege geboekt in de derby tegen KCVO 3. Het was een typische derby met veel duels, veel gepraat, veel slordigheden en een boeiend duel. Na 90 min stond er een 2-1 op het scorebord en dit was een terechte uitslag, waarbij er nog meer mogelijkheden op een ruimere marge zijn nagelaten. 

 

De buren begonnen beter aan het duel, Vaassen zocht even naar de juiste veldbezetting en liet de tegenstander opbouwen. Echte grote kansen leverde dit niet op, de eerste serieuze kwam wel van Vaassen-kant, een perfecte steekbal van Dennis op Remon zette laatstgenoemde achter vijandelijke linie, eenmaal in de zestien werd geprobeerd de verre hoek te vinden maar de bal ging rakelings langs de paal. Na een halfuur kwam wel de openingstreffer, een aanval bereikte Remon in het centrum op vijandelijke helft, met een halfhoge bal probeerde hij Mats diep te sturen, echter had de bal niet veel snelheid maar Mats haalde de bal in een keer uit de lucht en de bal daalde over de keeper heen: 1-0! Een hele mooie goal waarbij menigeen eerst dacht dat het schot over zou gaan, maar de treffer was er niet minder mooi om. Vaassen leek los te zijn en hierna volgde redelijk snel de volgende kans, Jeremy werd diep gestuurd en mocht alleen op de keeper af, helaas prikte hij de bal tegen de uitkomende keeper aan en werd een grote kans onbenut gelaten. Hierna kreeg ook KCVO een grote mogelijkheid, via een paar schijven werd de rechtsbuiten vrij voor Niels gezet, echter schoot de buitenspeler te wild en te snel over. Verder werden er op het middenveld enkele stevige duels uitgevochten, dit ging vaak tot het randje, maar de wedstrijd verliep fair. Verdere kansen waren er niet echt, beide ploegen accepteerden het rustsignaal met een 1-0 voorsprong voor de blauw-witten. 

 

Na rust had Vaassen 2 de boel beter in de grip, het gaf heel weinig weg en kwam zelf tot ver over de middenlijn tot acceptabel voetbal. Het moest heel lang wachten tot de marge werd verdubbeld, in de laatste minuten stoomde Samuel mee naar voren en hij sneed langs de back, zijn voorzet was een eitje voor Jeremy om binnen te prikken: 2-0. Beide ploegen waren moegestreden en snakten naar het einde, de controle was er bij beide ploegen niet meer en een snel einde leek te volgen. De arbiter telde er echter tien minuten blessuretijd bij, in deze extra tijd kwamen de gasten nog terug tot 2-1 en kort voor tijd kregen ze nog een aardige kans op de gelijkmaker, maar deze bleef uit. Eindstand 2-1. 

 

Door deze overwinning stijgt het 2e naar de top 5, maar de onderlinge verschillen in punten zijn klein. De volgende wedstrijd is op zondag 11 november thuis tegen Robur 3, aanvang op sportpark de Kouwenaar is 10.00.