Seizoen 2018 - 2019

S.V. Vaassen 2

tweede16 17

 

Het tweede elftal heeft een belangrijke zege geboekt in de derby tegen KCVO 3. Het was een typische derby met veel duels, veel gepraat, veel slordigheden en een boeiend duel. Na 90 min stond er een 2-1 op het scorebord en dit was een terechte uitslag, waarbij er nog meer mogelijkheden op een ruimere marge zijn nagelaten. 

 

De buren begonnen beter aan het duel, Vaassen zocht even naar de juiste veldbezetting en liet de tegenstander opbouwen. Echte grote kansen leverde dit niet op, de eerste serieuze kwam wel van Vaassen-kant, een perfecte steekbal van Dennis op Remon zette laatstgenoemde achter vijandelijke linie, eenmaal in de zestien werd geprobeerd de verre hoek te vinden maar de bal ging rakelings langs de paal. Na een halfuur kwam wel de openingstreffer, een aanval bereikte Remon in het centrum op vijandelijke helft, met een halfhoge bal probeerde hij Mats diep te sturen, echter had de bal niet veel snelheid maar Mats haalde de bal in een keer uit de lucht en de bal daalde over de keeper heen: 1-0! Een hele mooie goal waarbij menigeen eerst dacht dat het schot over zou gaan, maar de treffer was er niet minder mooi om. Vaassen leek los te zijn en hierna volgde redelijk snel de volgende kans, Jeremy werd diep gestuurd en mocht alleen op de keeper af, helaas prikte hij de bal tegen de uitkomende keeper aan en werd een grote kans onbenut gelaten. Hierna kreeg ook KCVO een grote mogelijkheid, via een paar schijven werd de rechtsbuiten vrij voor Niels gezet, echter schoot de buitenspeler te wild en te snel over. Verder werden er op het middenveld enkele stevige duels uitgevochten, dit ging vaak tot het randje, maar de wedstrijd verliep fair. Verdere kansen waren er niet echt, beide ploegen accepteerden het rustsignaal met een 1-0 voorsprong voor de blauw-witten. 

 

Na rust had Vaassen 2 de boel beter in de grip, het gaf heel weinig weg en kwam zelf tot ver over de middenlijn tot acceptabel voetbal. Het moest heel lang wachten tot de marge werd verdubbeld, in de laatste minuten stoomde Samuel mee naar voren en hij sneed langs de back, zijn voorzet was een eitje voor Jeremy om binnen te prikken: 2-0. Beide ploegen waren moegestreden en snakten naar het einde, de controle was er bij beide ploegen niet meer en een snel einde leek te volgen. De arbiter telde er echter tien minuten blessuretijd bij, in deze extra tijd kwamen de gasten nog terug tot 2-1 en kort voor tijd kregen ze nog een aardige kans op de gelijkmaker, maar deze bleef uit. Eindstand 2-1. 

 

Door deze overwinning stijgt het 2e naar de top 5, maar de onderlinge verschillen in punten zijn klein. De volgende wedstrijd is op zondag 11 november thuis tegen Robur 3, aanvang op sportpark de Kouwenaar is 10.00.