Informatie club van 100

De club van 100 van de s.v.Vaassen is in 1996 opgericht door een paar enthousiaste leden van de s.v.Vaassen om de vereniging financieel te ondersteunen, buiten de reguliere geldstromen om. Ook voor bedrijven die een reclamebord of iets dergelijks te veel vonden kregen zo een mogelijkheid om toch onze vereniging te ondersteunen.

Een vereniging dient namelijk van de binnenkomende gelden (contributies, sponsorgelden, kantineopbrengsten, loterijen enz.)  alle kosten betalen zoals belasting, gas water en stroomkosten enz.)

De club van 100 heeft deze kosten niet, dus die kunnen beschikken over alle inkomsten (contributies) die binnenkomen, en deze beschikbaar stellen.

In het begin was die contributie 100.-- gulden (vandaar de naam) Toen er werd overgegaan naar de Euro werd de contributie bepaalt op Euro 45,48.

Op het bord in de kantine worden de namen van de leden vermeld.

De doelstelling van de club van 100 is om de voetbalvereniging Vaassen op allerlei manieren te ondersteunen door projecten en of doelen te financieren. Voorbeelden hiervan zijn o.a. Kleding voor de allerjongsten in onze vereniging, jaarlijks voor de jeugd een bedrag te reserveren en beschikbaar te stellen voor diverse activiteiten, de led- verlichting in ons clubhuis komt van de club van 100, de lift voor invaliden, het in aanbouw zijnde jeugdhonk wordt ondersteund, de tractor voor de onderhoudsploeg voor o.a. het maaien is aangeschaft met geld van de club van 100 en er staan nog meer projecten op stapel.

De procedure is zo dat als het bestuur een voorstel aan ons doet om iets te financieren dit in het bestuur wordt besproken en indien goedgekeurd worden er middelen ter beschikking gesteld.

In de jaarvergadering van de club van 100 kunnen de leden dan kennis nemen van de ondersteunde doelen en projecten en hier hun mening over geven. Zij kunnen dan dus zien wat er met hun contributie wordt gedaan. Het is niet zo dat de club van 100 leningen verstrekt of eventuele tekorten aanvult. Ondanks het feit dat de club van 100 eigen statuten heeft en dus onafhankelijk van de s.v.Vaassen opereert. (Omdat er financiën beheert worden moet dit voor de wet) Is de club van 100 geen club in een club. Nee, in tegen deel kunnen we wel zeggen, want het hoofddoel van de club van 100 (en dus de leden) is de voetbalvereniging s.v.Vaassen te helpen en te ondersteunen waar dat kan.

Om voor leden (en sponsoren) iets terug te doen hebben wij sinds 3 jaar een sport café avond  in samenwerking met de s.v. Vaassen en de Sponsorcommissie en waarin we proberen om bekende gasten uit te nodigen en daarmee een leuke avond te maken. Als dit een succes blijft zullen we hier nog wel mee door gaan.

Mocht u na het lezen van bovenstaande denken, dat is ook wel wat voor mij, meldt u zich dan aan door middel van het sturen van een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wordt daarmee lid voor nog geen Euro in de week en steun zodoende de voetbalvereniging Vaassen.