Geslaagd slaapfestijn bij SV Vaassen

Wat was het geweldig! De kinderen hebben volop genoten en de begeleiding zeker niet minder. Wat een enthousiasme, fantastisch!

Vrijdag om 18.00 uur kwamen de ouders de kinderen brengen. Kinderen helemaal uitgelaten en de ouders vonden het best spannend... Voor velen was dit de eerste keer.
Voor dit weekend zijn de kinderen van alle teams door elkaar gemixt en daar kwamen 5 teams uit. Te herkennen aan de verschillende kleuren shirts. Deze hebben de kinderen zelf voorzien van hun teamnaam. De teams: De Nijholdjes (rood), The Blues (blauw), De kikkers (groen), Barca (oranje), Spongebob (geel). Samen een yell bedacht, deze waren vaak te horen.

Er werden op vrijdagavond een aantal potjes bingo gespeeld door de grotere kinderen. Tijdens deze bingo kwamen er 11 ouders om zich te verkleden voor het dierengeluidenspel. Deze hebben zich verstopt over het hele complex. De 4-5 jarigen mochten als eersten op zoek en waren blij verrast als ze hun eigen ouder in bijvoorbeeld een koeienpak vonden. Na dit spel was het bedtijd voor de kleintjes. Toen was het de beurt aan de anderen om het dierengeluidenspel te spelen. Het werd al aardig donker, dus de zaklampen werden tevoorschijn gehaald. De teams moesten zo snel mogelijk 11 dieren zoeken. Was mooi en ook best spannend.. Na afloop nog lekker een zakje chips, glaasje drinken en klaar maken voor de nacht. Daar kon het feest echt beginnen! Met 30 kinderen in een grote tent. Sommige vielen echt om van de slaap, terwijl er ook een aantal nog een paar uurtjes gezellig bleef kletsen. Om 5.15 meldde de eerste zich alweer en rond 7.00 uur was alles en iedereen weer wakker en werden de springkussens alweer volop gebruikt. Om 8.00 uur een heerlijk ontbijt. Om 9.00 uur werd iedereen opgetrommeld voor de hele leuke ochtendgymnastiek, alle kinderen en begeleiding dansten gezellig mee.
Om 10 uur werd er gestart met de zeskamp. Zes verschillende activiteiten waren uitgezet en de kinderen deden erg hun best op zoveel mogelijk punten te verdienen. Om 12 uur was het tijd voor een heerlijk broodje knakworst.

Bij alle activiteiten waren punten te verdienen en dat ging mooi gelijk op. Het is spannend gebleven tot het eind. Ook waren er bonuspunten te verdienen voor behulpzaamheid en sportiviteit. Dit bevorderde het dat de grotere kinderen zich bekommerden om de kleinsten. The Blues hebben de meeste punten verzameld en kregen een mooie blauw-witte bal. Verder kregen alle kinderen een erg leuk aandenken mee.

En dan om 13.00 uur waren de ouders weer welkom. De spulletjes werden ingepakt en men kon zich op maken voor een aantal voetbalwedstrijden ouders- kinderen. Ondanks de vermoeidheid waren de kinderen toch super fanatiek en wisten de meeste doelpunten te scoren. Na afloop van deze wedstrijden stond er een super verzorgde barbecue klaar. Zo'n 80 (Groot)Ouders hebben hier van genoten. Rond 18.30 uur vertrokken de laatsten en kon er begonnen worden met opruimen. Daarna nog een laatste drankje met elkaar. Iedereen vond dat het een super geslaagd slaapfestijn is geweest. Op naar volgend jaar.

Klik hier om naar de foto's te gaan