Ruim honderd vragen over voetbal leverden zaterdagavond een spannende maar zeker ook interessante quiz op. In de kantine van SV Vaassen waren maar liefst 22 teams op de eerste editie van deze voetbalquiz afgekomen.

Het clubhuis stroomde vanaf kwart over zeven vol met mannen en vrouwen die deze uitdaging graag aangingen. Velen hadden zich voor deze gelegenheid gehuld in voetbalshirts van diverse clubs, zodat het een kleurrijk geheel vormde. Het initiatief voor deze avond is genomen door enkele spelers uit het derde team van SV Vaassen. Zij hebben in de afgelopen weken met veel plezier zelf alle vragen bedacht. Onderverdeeld in diverse categorieën werd een veelvoud van voetbalinformatie gevraagd. Van bijnamen van voetbalstadions, doelpuntenmakers in belangrijke wedstrijden tot cruciale wissels. Ook logo’s van clubs en de alom bekende voetbalplaatjes moesten van de juiste naam worden voorzien. De categorie ‘noppen en naaldhakken’ ging in op het privé leven van enkele topvoetballers.

Veel vragen zorgden bij menig deelnemend team voor diep gepeins. “Ach kom, die kleine speler. Je weet wel, met dat sluike haar”, probeerden teamleden elkaar aan het juiste antwoord te helpen. Ook klonk regelmatig enigszins gefrustreerd: “Ik weet het wel, maar kan er nu even niet opkomen.”

Uiteindelijk wist het team van Ibracadabra de meeste vragen juist te beantwoorden. De combinatie Twello/Epe eindigde als tweede en FC Old Boys werd derde. De poedelprijs ging naar ‘Eerste van onder is ook bijzonder’. Het team Gert d’rannnn kreeg de prijs voor het best verklede team.

De bedenkers van deze avond zijn Rik de Wilde, Michel Brinkman, Desmond Meijer, Marco Bijsterbosch, Berry van Gortel en Maikel Rodijk. Zij kregen na afloop menig compliment voor de geslaagde avond.