Bij diverse voetbalverenigingen loopt jong talent rond. Ook bij SV Vaassen zijn wekelijks vier- en vijfjarigen op speelse wijze bezig met de sport. Elke zaterdagochtend op sportpark De Kouwenaar zijn de kleintjes met elkaar aan het voetballen.

Natuurlijk dat heel gezellig, maar zeker zo leuk is het om eens tegen leeftijdgenootjes van andere clubs te spelen. Of vooral met elkaar, want op deze leeftijd gaat het om plezier op het voetbalveld. Waarbij de juiste traptechniek wel wordt aangeleerd en ook de spelregels langzaam duidelijk worden.

Afgelopen zaterdag stonden zes mini-teams op het veld bij SV Vaassen. Twee teams van thuisclub en twee van SV Wissel. Ook VV Oene en EZC’84 waren present. De kinderen speelden met veel plezier hun onderlinge partijtjes waarbij alle ploegen zonder keeper voetbalden. Er werd door de vier- en vijfjarigen vrijuit gespeeld. De toeschouwers genoten van de spelvreugde en zagen menig jong talent. Prachtig dat de jeugd zo sportief bezig is.