Vaassen 2 heeft zijn eerste overwinning van het seizoen geboekt. Ondanks dat het elftal de betere kansen had en de wedstrijd aardig onder controle had, was het in de slotfase alsnog billenknijpen geblazen. Echter stond er na 90 minuten een 3-2 score op het bord.

Na een kleine tien minuten kwam de thuisploeg op voorsprong, een prima pass van Dennis vond Leon en hij werkte de 1-0 tegen de touwen. Amper vijf minuten later lag de bal er aan de andere kant in, een verdedigingsfout betekende een vrije doortocht voor de aanvaller van Wissel en deze wist Denny te verschalken: 1-1. Binnen het halfuur kwam het tweede wederom op voorsprong, een prima aangemeten vrije trap van Dennis vond het hoofd van Leon en kopte knap raak: 2-1. Vervolgens kregen de blauw-witten meerdere mogelijkheden om uit te lopen, maar lieten dit na. Ruststand was 2-1.

Na rust leek Vaassen de grip wat meer te verliezen en vond het minder makkelijk de vrije man, echter kwam het tien minuten na rust wel op 3-1. Leon werd de diepte ingestuurd en hij vond Joshua vrij voor het doel die de bal hoog tegen de touwen schoot. Vervolgens was het wederom binnen vijf minuten raak voor de tegenstander, er werd slap verdedigd en met enig fortuin kwam de aansluitingstreffer op het bord: 3-2. Vaassen kreeg nog wel de mogelijkheden om uit te lopen, maar het bleef lang spannend. Zeker omdat de ingevallen Floris nog met geel naar de kant moest, maar er werd niet meer gescoord. De eerste overwinning is een feit door een ontketende Leon.

Vaassen 2 heeft twee vrije weekenden en mag op zondag 29 oktober weer aantreden. Ditmaal betreft het een thuiswedstrijd tegen de koploper Voorwaarts Twello 6. Dit is een bekende, goed voetballende tegenstander, waar al een recente confrontatie mee is geweest in de beker (2-0 overwinning). Echter wil dit niet zeggen dat het een gemakkelijke wedstrijd gaat worden, zeker met de confrontaties van de voorbij seizoenen in het achterhoofd genomen. De wedstrijd op sportpark de Kouwenaar wordt gespeeld om 10.00.