Op zondag 19 februari traden de mannen van het tweede elftal aan bij Columbia 3. De thuiswedstrijd herinnert iedereen zich nog wel, deze zat vol bijzonderheden, waarover het meeste al gezegd is. Ondanks dat deze wedstrijd werd omgezet in een winstpartij (4-2) moest er vandaag niet te makkelijk worden gedacht over een tweede overwinning tegen de Apeldoorners. Echter stond er na negentig minuten een 1-3 op het bord en zijn er weer 3 punten aan het totaal toegevoegd.

Columbia probeerde al vrij snel Vaassen onder druk te zetten, dit lukte bij tijd en wijle. Indien de Vaassenaren er zich doorheen wisten te voetballen lag er de nodige ruimte achter de verdediging. Na een kleine 20 minuten ontfutselde Remon de bal van de centrale verdediger aan de zijlijn, hij ging door en gaf een pass richting Niels, via de scrimmage kreeg hij de bal nog mee en kon beheerst afronden: 0-1. Hierna werd Leon met tien minuten eraf gestuurd na commentaar op de leiding. Dit resulteerde in nog meer pressie van Columbia, en om eerlijk te zijn, was het wachten op de 1-1. Echter toen Leon weer binnen de lijnen was, maakte hij er vervolgens 0-2 van, hij kon vanaf het middenveld door op de keeper en schoot diagonaal raak.

Na rust probeerde Columbia de aansluitingstreffer te zoeken, maar de blauw-witte defensie stond goed. De mogelijkheden die kwamen werden veroorzaakt door knullig uitverdedigen door de Vaassenaren zelf. Rond de 70e minuut kwam die aansluitingstreffer alsnog, vanaf randje zestien kon de spits aanleggen en hij verschalkte Denny met een kiezelhard schot: 1-2. Gelukkig kon Vaassen snel daarna de marge weer op 2 zetten, gelegenheids-spits Mitchell zorgde voor opluchting aan Vaassen-kant. Hierna waren er geen kansen meer te noteren. Eindstand 1-3.

Door de zege verstevigt Vaassen 2 de plek in de middenmoot, het blijft redelijk in de buurt bij de subtop. De eerstvolgende wedstrijd is op zondag 12 maart uit tegen CCW 2. Deze wedstrijd wordt gespeeld op sportpark Cupa/Wilp en begint om 10.00.