Omdat het toch al weer een jaar geleden was dat sinterklaas bij de voetbalvereniging SV Vaassen was geweest, was het toch maar weer afwachten of hij het clubhuis nog terug wist te vinden.

In afwachting van het hoge bezoek werd menig lied gezongen. Zo maakten de kinderen duidelijk dat ze wel hoopten op de komst van Sinterklaas. Ineens stonden er enkele Pieten bij het clubhuis. Zij wilden na de lange reis uit Spanje graag even sportief bezig zijn. Tenslotte moeten de Pieten deze dagen soepel over de daken kunnen klimmen. De kinderen gingen met veel plezier samen met de Pieten voetballen.

Daar wist Sinterklaas echter niets van. Hij stond in een lege kantine. Gelukkig hoorde hij buiten zijn helpers, die samen met de kinderen veel plezier hadden op het voetbalveld. Dus heeft de Sint ze maar opgehaald en zijn ze samen naar binnen gegaan.

Eenmaal lekker warm in de kantine vroeg de Sint zich af of hij wel genoeg cadeautjes mee had genomen, zo overweldigd was het door het grote aantal kinderen dat hij trof. Duidelijk veel meer dan een jaar geleden. Vooral de groep met de vijfjarigen was flink groter geworden, en deze groep werd dan ook hartelijk verwelkomd.

Na een gezellig samenzijn in de volle kantine met de nodige snoep en lekkernijen was het tijd om de cadeautjes uit te delen. Gelukkig had Sint zijn Grote Boek goed bijgehouden en kregen alle kinderen een geschenk. Natuurlijk werden de Sint en zijn Pieten hartelijk bedankt door de jeugdige voetballers.

Helaas kon Sint samen met zijn Pieten niet de hele avond bij de jeugd van SV Vaassen blijven. Tenslotte moesten ze nog op bezoek moest bij vele andere kinderen in Vaassen. De Sint en zijn gevolg werden hartelijk uitgezwaaid.

Bij het afscheid nemen van de kinderen en hun ouders deed Sinterklaas de belofte om volgend jaar zeker weer terug te komen.