Bij diverse voetbalverenigingen loopt jong talent rond. Ook bij SV Vaassen zijn wekelijks vier- en vijfjarigen op speelse wijze bezig met de sport. Elke zaterdagochtend op sportpark De Kouwenaar zijn de kleintjes met elkaar aan het voetballen.

Natuurlijk dat heel gezellig, maar zeker zo leuk is het om eens tegen leeftijdgenootjes van andere clubs te spelen. Of vooral met elkaar, want op deze leeftijd gaat het om plezier op het voetbalveld. Waarbij de juiste traptechniek wel wordt aangeleerd en ook de spelregels langzaam duidelijk worden.

Afgelopen zaterdag stonden verschillende mini-teams op het veld bij SV Vaassen. Teams van Oene, Wissel Emst, Vios en natuurlijk SV Vaassen speelden tegen elkaar. Er werd door de vier- en vijfjarigen vrijuit gespeeld. De 4 en 5 jarigen van SV Vaassen hadden speciaal voor deze gelegenheid een nieuw tenue van de club van 100 gekregen. Voorzitter Jan Rodijk deelde de shirts, broeken en kousen uit waarna de kinderen konden gaan voetballen. De toeschouwers genoten van de spelvreugde en zagen menig jong talent. Prachtig dat de jeugd zo sportief bezig is.

Namen bij de foto: Yannick van Gortel, Chanelle Boelijn, Nick van Ingen, Berkay Turacak, Max le Febre, Sterre van Eekelen, Dex Vosselman, Gio Veldhuis, Moreno Roescher en Jael Hardenberg. Op de achterste rij de trainers Dick Hulleman, Erwin Vosselman, Shardee Meijer en voorzitter van de Club van 100 Jan Rodijk.

Op de foto ontbreken Ties Rodijk, Rosan Tiemens, Matt Tiemann, Cerezo, Yara Pattinama, Tobias koetsier, Davy Kaandorp, Tygo Kaandorp en Jamal Regterschot ook zij horen erbij.