Woensdagmiddag 19 oktober werd bij SV Vaassen een voetbalmiddag voor de jeugd gehouden. Al voor het zesde jaar kijken de kinderen duidelijk uit naar deze dag in de herfstvakantie.

Maar liefst 85 kinderen kwamen in actie, ze werden door veertig vrijwilligers begeleid. Van alle senioren teams waren spelers present om hun ervaring te delen. Hoofdtrainer Daniel Tuasela gaf drie keer aan de oudste pupillen een masterclass. Dit vonden de kinderen natuurlijk fantastisch.

Het is een actieve middag voor toekomstige en huidige voetballers tussen de 4 en 12 jaar oud. Het doel is op een speelse manier kennis te maken met het voetbalspelletje. Voor de gevorderde pupillen is het een leuke manier om aan hun techniek te werken.

Verdeeld over de velden werd met verschillende vormen spelenderwijs aandacht besteed aan diverse facetten van het voetbalspel. Van dribbelen tot het verdedigen van een pion. De jeugd had zelf teamnamen bedacht. Zo speelden De Boefjes, maar ook de Emster Turbo’s kwamen in actie. En Gwen’s Kippenhok was een compleet meisjesteam. Een team van diverse ouders, voor deze gelegenheid verkleed als super-opa’s en oma’s, nam het op tegen de jongste jeugd.

Verder had looptrainer Henk Liefers oefeningen voor de jeugd bedacht. Ook konden de kinderen zich tussendoor uitleven op een groot springkussen. Omdat alle teams enorm hun best hadden gedaan, werd iedereen tot winnaar uitgeroepen.

De hongerige deelnemers zijn na afloop getrakteerd op frietjes met ranja om daarna voldaan naar huis te gaan. Deze middag was georganiseerd door Sandra van Essen, in samenwerking met heel veel ouders en leden van de club. Ceremoniemeester Jan Rodijk zorgde ervoor dat de middag soepel verliep.

Klik hier om naar de foto's te gaan